Jubileum 75 år

 Så har vi då firat.

I lördags den 10/6 firade vi våra 75 år. Visserligen bildades föreningen redan den 15:e mars, men det var för tidigt att ha en grillfest, så det fick bli i sommartid istället. lite regn förstås men humöret var på topp. Besök från Östra Härads biförening (Vetlanda) som överlämnade en blomma att planteras (undrar vem som gjorde det?). Vena-Hultsfreds förening besökte oss redan i tisdags och överlämnade en blomma. Och från gårdsbutiken kom Elisabeth och Patrik och överlämnade en jättefin bänk och tackade för ett 20-årigt samarbete. Det hade vi inte tänkt på. det var så många jubileum att hålla reda på. Föreningens 75 år, föreningsbigårdens 30 år, Karl-Olov som faktiskt varit styrelsemedlem i 60 år. De första åren som suppleant, men ändå. Och sen 55 år(?) som kassör och sekreterare. Vi har många i föreningen som stått för gedigna insatser.

Ett stort tack till föreningarna och gårdsbutiken för uppvaktningen-det värmde.

Efter lite regn och mycket grillat, både kött, fisk och vegetariskt satte vi oss till bors och lät oss väl smaka. Samtalen runt borden var glada och höga. Maten var god och alla gäster och medlemmar verkade ha en mycket trevlig stund även om den inledande tipspromenaden var svår. Men som Örjan sa: vi ska kora den bästa av de bästa… och då måste frågorna vara svåra. Men att missa den första, årets färg på drottningen, grämer mig.  Efter tipspromenad och mat var det dags att flytta sig till vår lilla utställning i Konsthallen. Fotografier blandat med protokoll pärmar och en del gamla redskap och halmkupor var det dags för kaffe och tårta. Mmmm….. oj vad mätt man blev, men det var ju så gott. Så vid  6 halv sju var det dags att stänga igen och åka hem.

Tack alla för en riktigt trevlig fest.                                                                        Några fotografier kommer att hamna på en annan sida i sinom tid

Dan

Medlemsinbjudan

Mörlunda Biodlarförening firar 75 år.

Lördagen den 10 juni kl 14.00 firar vi att vår förening funnits i 75 år. Vi träffas vid vår bigård Kättebro i Stora Aby.

Det skulle glädja oss om du/ni (våra medlemmar) har tillfälle att delta vid detta tillfälle.

Klockan 14:00 startar vi grillen och det kommer att finnas alternativ för dig som gillar kött, fisk eller vegetariskt. En liten utställning visar ett axplock av vad som hänt under våra 75 år.

Meddela gärna deltagande till

Dan Törnblom tel 070-609 10 81 email: dan.tornblom@telia.com

Välkomna

Örjan Vestgöte/ordförande

Föreningen bildades den 15 mars 1942. Vi har protokoll från det första sammanträdet och kan sen följa varje år med verksamhet och styrelser. Från första början fanns ingen föreningsbigård. Den tillkom för exakt 30 år sedan. Karl-Olov Jonsson har mycket att berätta om det. Han har också mycket att berätta om föreningen från mitten av 50-talet och framåt. Även Åke Karlsson mångårig ordförande och medlem har skrivit och berättat*. För något år sedan införskaffade vi även ett slungrum. Det finns i Rosenfors.
I sinom tid ska vi publicera artiklar under den här rubriken och även skriva om vad som händer under jubileet.

* Det finns ett häfte från 50 årsjubileet. Finns intresse så kan vi trycka upp några ex. Åke har också berättat om sin tid som ordförande i föreningen. även det kan vi trycka upp till intresserade.  Blir det många så samordnar vi en tryckning.